Z naší organizace byla v listopadu 2021 oslovena Ing. Hana Jurajdová, Ph.D. jako sociální pracovnice a pěstounka do rozhovoru na téma Rodiny pěstounů, s sebou také vzala našeho pěstouna na přechodnou dobu Romana. Tento rozhovor byl formou podcastu sdílen s dalšími podcasty pod tématem Rodina má mnoho krásných podob na Spotify.

stažený soubor    Bližší informace a celkem 5 podcastů si můžete poslechnout zde.

„Rodinné pasy Jihomoravského kraje připravily seriál podcastů, které jsou k dispozici k poslechu na Spotify pod názvem Rodina má mnoho krásných podob.
Formou rozhovorů nahlížejí do života rodin, které z určitého úhlu pohledu žijí tak trochu jiným životem. Jedná se o pět skupin, kterými jsou ovdovělé rodiny, pěstounské rodiny, rodiny s hendikepovaným členem, cizinci a sendvičové rodiny. K tématům se vyjadřují zajímaví hosté z řad odborníků v dané oblasti, zástupci zainteresovaných organizací i samotní členové rodin, které žijí odlišnými formami rodinného soužití.
Cílem seriálu Rodina má mnoho krásných podob je podpořit péči o vzájemné vztahy, rodinnou problematiku a společné soužití formou odborných informací a osobních příběhů, vyvrátit obecné mýty a třeba i motivovat k zamyšlení nad otázkou pěstounství.“